AthensConDatesBanner19


Event Awards 2018 GOLD            tickets1

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ FANZINE by VAKALO COLLEGE

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ FANZINE by VAKALO COLLEGE

Η Σχολή Βακαλό Art & Design σε συνεργασία με το AthensCon και σκοπό την καλλιέργεια της δημιουργικότητας, καθώς και την ενίσχυση του επαγγελματικού χώρου των Κόμικς προκηρύσσουν διαγωνισμό και προσφέρουν ως βραβείο επιδότηση 200€ για την έκδοση του νικητήριου fanzine του διαγωνισμού. Επιπλέον παρέχουν στο νικητή τη συμμετοχή του με τραπέζι αξίας 100€ στο Artist Alley κατά τη διάρκεια του ΑthensCon 2017 στις 2 και 3 Δεκεμβρίου.

ΒRIEF ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

• Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος όσοι δηλώσουν συμμετοχή και παρακολουθήσουν το τριήμερο δωρεάν workshop με τίτλο “Be a Comics student” που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού κύκλου “Be a student for a week” από την Τετάρτη 20 έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρες 17:00-21:00 στη Σχολή Βακαλό (Λάμπρου Κατσώνη 26, 11471, Αθήνα).
Το workshop γίνεται υπό την επίβλεψη των καθηγητών Νίκο Κούτση και Αλέκου Παπαδάτου και με θέμα το σχεδιασμό ενός μικρού Κόμικ, καθώς και την παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας του μονοετούς εργαστηρίου Κόμικς της Σχολής Βακαλό.

• Κατά την ολοκλήρωση του τριήμερου workshop στις 22 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει να υποβάλλουν τουλάχιστον τα 2/3 του συνόλου οποιουδήποτε ανέκδοτου fanzine τους με ελάχιστο συνολικό μέγεθος τις 12 σελίδες, σε αρχείο PDF και τουλάχιστον 72dpi ανάλυση. ΠΡΟΣΟΧΗ: το όνομα του υποψηφίου θα πρέπει να είναι ορατό είτε στον τίτλο του αρχείου ή στην πρώτη διαφάνεια αυτού.

• Το fanzine μπορεί να έχει σχεδιαστεί οποτεδήποτε, να έχει οποιεσδήποτε διαστάσεις και να είναι είτε έγχρωμο ή ασπρόμαυρο. Η υποβολή των συμμετοχών θα γίνει με την παρουσία των καθηγητών και με την αντιγραφή του κάθε αρχείου σε ένα συγκεκριμένο folder σε Η/Υ της Σχολής Βακαλό. Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλλει όσα fanzine επιθυμεί.

• Η δήλωση συμμετοχής στο workshop “Be a Comics Student” γίνεται είτε ηλεκτρονικά στο info@vakalo.gr με θέμα “Be a Comics Student” και αναγραφή του ονοματεπώνυμου του συμμετέχοντα, της διεύθυνσης κατοικίας του και ενός τηλεφώνου επικοινωνίας ή τηλεφωνικά στη Γραμματεία της Σχολής Βακαλό στο 2106442514, το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2017.

• Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει έως τις 6 Οκτωβρίου 2017 μετά από απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από τους καθηγητές Νίκο Κούτση, Αλέκο Παπαδάτο και τον διοργανωτή του AthensCon Ανδρέα Πεφάνη.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΗ

• Ο νικητής οφείλει να υποβάλλει την τελική μορφή του fanzine του, έτοιμη προς εκτύπωση, το αργότερο έως τις 5 Νοεμβρίου 2017 στην κα Βέρα Καρτάλου, υπεύθυνη επικοινωνίας του διαγωνισμού. Η έκδοση θα ελεγχθεί για τυχόν λάθη από εκπρόσωπο της Σχολής Βακαλό και του AthensCon. Στο εξώφυλλο ή στο οπισθόφυλλο της έκδοσης θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ονόματος του καλλιτέχνη μαζί με την εμφάνιση των λογοτύπων της Σχολής Βακαλό και του AthensCon (ως υποστηρικτές), τουλάχιστον σε ότι αφορά τα αντίτυπα της 1ης έκδοσης και όσων αντιτύπων διακινηθούν στο διήμερο του AthensCon.

• Τα αντίτυπα που θα εκτυπωθούν θα δοθούν στο νικητή, ο οποίος θα μπορεί να τα διακινεί για λογαριασμό του με όποιον τρόπο επιθυμεί, τόσο κατά της διάρκεια του AthensCon 2017 όσο και εκτός αυτού. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά στον καλλιτέχνη. Ο νικητής στη συνέχεια έχει το δικαίωμα να εκτυπώσει με δική του πρωτοβουλία και έξοδα όσα επιπλέον αντίτυπα επιθυμεί και να τα εκμεταλλευτεί εμπορικά χωρίς καμία υποχρέωση απέναντι στους διοργανωτές του διαγωνισμού.

• Στη Σχολή Βακαλό θα δοθούν επιπλέον 50 αντίτυπα, το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από την ίδια και τα οποία θα έχει το δικαίωμα να διανείμει δωρεάν για επικοινωνιακούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

• Η Σχολή Βακαλό θα αναλάβει το κόστος εκτύπωσης του νικητήριου fanzine έως την αξία των 200€. Το AthensCon θα αναλάβει την κάλυψη του κόστους του τραπεζιού του καλλιτέχνη στο Artist Alley αξίας 100€ για το διήμερο 2 & 3 Δεκεμβρίου 2017.

• Σε ότι αφορά τις συμμετοχές που δε θα διακριθούν, αυτές απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν από τη Σχολή Βακαλό ή το AthensCon για εμπορικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς .

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η διάρκεια του διαγωνισμού ξεκινάει από τις 1/7/2017 και ολοκληρώνεται στις 22/9/2017 με την υποβολή των συμμετοχών.

ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ

Το βραβείο του νικητή που αφορά την εκτύπωση της έκδοσης fanzine σε τυπογραφείο της Αθήνας που θα ορίσει η Σχολή Βακαλό, καθώς και το κόστος για την παρουσία του στο AthensCon 2017 δεν αντικαθίσταται με χρηματικό ποσό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Βέρα Καρτάλου στο vera@athenscon.gr.
Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Κολλεγίου για την αποστολή έντυπου υλικού ή να επισκεφθούν το website του Κολλεγίου στη διεύθυνση www.vakalo.gr.

Facebook Event: www.facebook.com/events/1989146114436220/

Επικοινωνία

Email: info@athenscon.gr

Τηλ: (0030) 210 4957843


facebook  twitter youtube

Copyright © 2015 - 2019 - AthensCon.gr | Powered by zeroRAID